Hjemmelaget og enkel currygryte med kylling

Plutselig var det mandag igjen og plutselig var det vinter igjen!!! I alle fall her i Oslo. Og da passer de jo perfekt med varmende supper og gryteretter. I tillegg er dette en ypperlig måte på å bli kvitt eventuelle grønnsaks- og kjøttrester fra helgen. 

Her er en enkelt oppskrift på deilig currygryte med kylling og grønnsaker. 

Til 2 porsjoner:

250 dl kokosmelk (ikke lett-varianten)
400 gram kyllingfilet
2 ts karri
1 ts gurkemeie
1 ts paprikapulver
2 fedd hvitløk (bruk hvitløkspresse)
Valgfrie grønnsaker (Jeg bruker bare fryseposer og denne gangen ble det brokkoliblanding med brokkoli, blomkål og gulrot samt en boks minimais og en boks vannkastanjer)

Knus hvitløksfedd og surr dette raskt i olje. Tilsett kyllingbiter og stek til kjøttet er gjennomstekt. Tilsett kokosmelk og krydder, og rør rundt. Kok eventuelle grønnsaker for seg selv og ha deretter oppi gryta. Minimais og vannkastanjer trenger ikke å kokes og kan has oppi med en gang. La gryten småputre i noen minutter til smakene har satt seg. (Jo lenger det står sånn, jo bedre). Smak til med mer krydder, salt og pepper. Server sammen med kokt ris, hvitløksbrød/nanbrød eller lignende. 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

 

 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg