Hjemmelaget søtpotet-fries

Altså, hvis du ikke har smakt søtpotet-fries før så er det på tide! For dette er så utrolig godt, særlig når du lager det selv! Det er ikke vanskelig heller.

Til 1-2 porsjoner trenger du:
1 stor søtpotet
1-2 ts maizena
1-2 ss olivenolje
Valgfritt krydder

Skrell søtpotet og skjær den opp i staver. Legg stavene i kaldt vann i en bolle/kjele/eller lignende i 10-15 minutter.

Ha stavene i en plastikkpose og tilsett olje og maizena. Her kan du også ha oppi valgfritt krydder hvis du ønsker – for eksempel salt, pepper, paprikakrydder, hvitløkskrydder etc. Rist godt slik at blandingen fordeles på stavene.

Fordel deretter søtpotet utover et stekebrett ikledd bakepapir. Sørg for å ha mellomrom mellom stavene slik at de ikke er i kontakt med hverandre.

 

Stek stavene i 15 minutter på 220 grader før du tar ut brettet og snur på stavene slik at de blir jevnt stekt. Stek i 15 nye minutter. Til slutt setter du på ekstra grill-funksjon på stekeovnen i 5 minutter for å få ekstra crispy staver, men følg med! Her kan det gå fort fra crispy til brent søtpotet-fries. Steketiden vil også varierere avhengig av ovn og tykkelse på stavene.

Dette er så digg at jeg kan spise det som snacks, men til middag er søtpotet-fries favorittilbehør til kjøttretter som biff og hamburger.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg