Søtpotet-nachos-tallerken

Det er ikke akkurat noen hemmelig er jeg er stor fan av søtpotet. Den kan virkelig brukes til og smaker så digg i tillegg til at den er sunn og har en fantastisk oransjefarge!

Tidligere i uken tipset jeg om hjemmelaget søtpotet-fries og denne gangen er det søtpotet-nachochips som gjelder. Det er virkelig ikke noe hokus pokus å lage dette, og jeg kan spise chipsen slik som den er som snacks eller bruke den som tilbehør til middag.

Søtpotetchips lager du enkelt og greit ved å dele opp ønsket mengde søtpotet i skiver.

Fordel skivene utover et stekebrett og ha på valgfritt krydder hvis du ønsker det. Pass på at skivene ikke ligger oppå eller inntil hverandre. Stekes på cirka 200 grader i 10-12 minutter før du snur alle skivene og steker i 10-12 nye minutter på 225 grader. Deretter åpner du ovnsdøra og lar det gå fem nye minutter for å få skikkelig sprø chips. Følg med underveis for å unngå at chipsen blir brent!

Så er det bare å avkjøle chipsene på en rist før du nyter de som de er, eller sammen med guacamole-dipp eller som tilbehør til middagen. 

Dette smaker for eksempel superdigg som en nachos-rett!

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

1 kommentar

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg