Har du hatt ris til middag en dag, og har fortsatt ris igjen? Ikke kast det -kald kokt ris kan enkelt brukes i en ny rett! Fastfood trenger ikke å være stappet med usunt fett, frityrolje og hundrevis av kalorier. Prøv denne varianten av stekt ris med grønnsaker.
Ingredienser – 2 porsjoner
- 1 båt finhakket hvitløk (Bruk gjerne en hvitløspresse)
- 2 ss olje til steking
- 4 dl kokt ris (gjerne basmatiris)
- 2 stk gulrot i små terninger
- 200 g dypfryste erter
- 1 stk egg
- 2 ss fiskesaus (asiatisk – kan også bruke soyasaus)
- ½ ts pepper (jeg dropper pepper fordi jeg ikke er så glad i det)
Slik gjør du:
1. Varm woken/stekepannen. Stek hvitløk i olje og ha i kjøtt om du ønsker det. Ha i risen og la det steke til det er gyllent.
2. Bland inn grønnsakene og la det surre i 2 minutter.
3. Lag et hull i midten av risblandingen og ha i litt olje og egget og rør godt.
4. Smak til med fiskesaus og eventuelt pepper.
TIPS: Risen som brukes i stekt ris skal være kald, så ikke den stekte risen blir “grøtete”. Varier gjerne ulike grønnsaker, bruk det du liker. (Sopp, paprika, kål, bønner, løk, purre, brokkoli – du kan også bruke en pose med frossen grønnsaksblanding.) Ønsker du kjøtt kan du for eksempel ha i biter med kokt skinke, pølsebiter, reker, svinekjøtt, strimlet kyllingfilet, strimlet biff.
Sjekk oppskrift på min risotto – klikk her.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
1 kommentar
Ris er nam