I dag er det Vaffeldagen!

25.mars er det Vaffeldagen, og dette markeres i flere land, blant annet Norge. Selv om vafler nærmest er blitt et nasjonalsymbol i Norge, kommer kakene opprinnelig fra land lenger sør i Europa.

Visste du at allerede på 1300-tallet ble det utviklet vaffeljern i Tyskland og Nederland? Håndverkerne smidde vaffeljern som lagde store, firkantede vafler, det vi i dag kaller belgiske vafler. I Norge er det mer vanlig med de “tynne” vaflene, men denne norske varianten er egentlig svensk.

 

Vaflene spredte seg rundt i Europa og til USA, og i 1911 kom det første elektriske vaffeljernet på markedet.

Det finnes utallige vaffeloppskrifter – “vanlige” tynne vafler, rømmevafler, belgiske vafler, sjokoladevafler, grove vafler, vafler med havregryn, surmelksvafler etc etc. 
25. mars markerer et skille mellom vinter og vår, så nyt noen deilige vafler i dag – som et tegn på at våren er på vei.

– Silje Bjørnstad

4 kommentarer

    1. Tnåh, så søt du er Carolina. Klart jeg skal informere om dette! 😉 Antall kalorier i en vaffelplate avhenger selvfølgelig hva slags ingredienser du har brukt i røra, men sånn i gjennomsnitt ligger det vel på cirka 200-250 kcal, og dette er da uten tilbehør. (Med ferdig tilbereds vaffel med Toro Vaffelmiks er en plate 310 kalorier…! Hilsen somebody.no ;p )

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg