25.mars er det Vaffeldagen, og dette markeres i flere land, blant annet Norge. Selv om vafler nærmest er blitt et nasjonalsymbol i Norge, kommer kakene opprinnelig fra land lenger sør i Europa.
Visste du at allerede på 1300-tallet ble det utviklet vaffeljern i Tyskland og Nederland? Håndverkerne smidde vaffeljern som lagde store, firkantede vafler, det vi i dag kaller belgiske vafler. I Norge er det mer vanlig med de “tynne” vaflene, men denne norske varianten er egentlig svensk.
Vaflene spredte seg rundt i Europa og til USA, og i 1911 kom det første elektriske vaffeljernet på markedet.
Det finnes utallige vaffeloppskrifter – “vanlige” tynne vafler, rømmevafler, belgiske vafler, sjokoladevafler, grove vafler, vafler med havregryn, surmelksvafler etc etc.
25. mars markerer et skille mellom vinter og vår, så nyt noen deilige vafler i dag – som et tegn på at våren er på vei.
– Silje Bjørnstad
Og kor mange kaloria e da ei ein vaffel då?!
Har du tenkt å røpa da og, eller ska du vera grei og la ver..?
Tnåh, så søt du er Carolina. Klart jeg skal informere om dette! 😉 Antall kalorier i en vaffelplate avhenger selvfølgelig hva slags ingredienser du har brukt i røra, men sånn i gjennomsnitt ligger det vel på cirka 200-250 kcal, og dette er da uten tilbehør. (Med ferdig tilbereds vaffel med Toro Vaffelmiks er en plate 310 kalorier…! Hilsen somebody.no ;p )
Fy faen, Silje!
Levitra Au Canada [url=http://bakgol.com]viagra acheter pharmacie[/url] Cialis Oder Viagra Test Prix Viagra 100 Mg Par 8 Articulo 186