I dag er det Vaffeldagen!

25.mars er det Vaffeldagen, og dette markeres i flere land, blant annet Norge. Selv om vafler nærmest er blitt et nasjonalsymbol i Norge, kommer kakene opprinnelig fra land lenger sør i Europa.

Visste du at allerede på 1300-tallet ble det utviklet vaffeljern i Tyskland og Nederland? Håndverkerne smidde vaffeljern som lagde store, firkantede vafler, det vi i dag kaller belgiske vafler. I Norge er det mer vanlig med de “tynne” vaflene, men denne norske varianten er egentlig svensk.

 

Vaflene spredte seg rundt i Europa og til USA, og i 1911 kom det første elektriske vaffeljernet på markedet.

Det finnes utallige vaffeloppskrifter – “vanlige” tynne vafler, rømmevafler, belgiske vafler, sjokoladevafler, grove vafler, vafler med havregryn, surmelksvafler etc etc. 
25. mars markerer et skille mellom vinter og vår, så nyt noen deilige vafler i dag – som et tegn på at våren er på vei.

– Silje Bjørnstad

4 kommentarer

    1. Tnåh, så søt du er Carolina. Klart jeg skal informere om dette! 😉 Antall kalorier i en vaffelplate avhenger selvfølgelig hva slags ingredienser du har brukt i røra, men sånn i gjennomsnitt ligger det vel på cirka 200-250 kcal, og dette er da uten tilbehør. (Med ferdig tilbereds vaffel med Toro Vaffelmiks er en plate 310 kalorier…! Hilsen somebody.no ;p )

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg