Jeg har fått dilla på….

….Solsikkekjerner! 😀

 

Jeg bruker de som topping på havregrøt, i salater, i wok og i hjemmelagde knekkebrød. Jeg kan faktisk bare maule en spiseskje eller to med dette fordi det er så god og fyldig nøtteaktig smak på disse. 

Solsikkekjerner brukes veldig ofte i bakverk, både i deigen og som pynt. Smaken fremheves ytteligere ved varmebehandling, rist solsikkekjerner på bakepapir eller i tørr stekepanne. (Bare husk å vær obs på tiden da det tar kort tid før de får farge).

Et annet forslag er å ha 1-2 spiseskjeer i frokostblandingen eller i yoghurten. 

Grunnen til at jeg har fått øynene opp for solsikkekjerner er på grunn av de superdigge solsikkerundstykkene fra “Godt Brød – et økologisk bakeverksted”.


(Dette er favorittfrokosten for øyeblikket: Solsikkerundstykke med dijonsennep, kalkunskinke, salat, agurk og paprika – alt økologisk, fra “Godt Brød”. Er jo ikke akkurat billig i lengden, men det er såååå godt!!!) 🙂

Solsikkekjerner/solsikkefrø er sunn snacks som har et høyt innehold av sunne næringsstoffer som for eksempel sunt fett, antioksidanter og proteiner. Men husk at det har høyt kaloriinnhold (100 gram gir ca 560 kcal, 1 spiseskje gir ca 56 kcal), så ikke spis en pose om gangen om du er bekymret for vekta liksom. 

Det var dagens lille tips fra meg, namnamnam! 🙂

– Silje Bjørnstad – 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg