I dag er det den store Vaffeldagen som feires rundt omkring i verden. Her får du derfor tips til 3 ulike vaffeloppskrifter:
Naturlig rike proteinvafler (ca 6 plater:
4 egg
1/2 boks cottage cheese
5 ss havregryn
1/2 ts bakepulver
Kardemomme/kanel (kan sløyfes)
1 ss søtningsmiddel (smak deg frem, avhenger av hva slags søtemiddel du bruker, for eks Natreen, sukrin etc)
Smør/olje til steking
Bland alle ingrediensene i en bolle og la røren svelle i femten minutter før du steker vaflene i vaffeljern. Bruk smør/olje til å smøre jernet før du steker platene.
Vafler – Lavkarbo (10-12 plater):
4 egg
4 ss sukrin
3 dl seterrømme
0,8 – 0,9 dl mandelmel
2 ts bakepulver
1 ss fiberhusk
Kardemomme/kanel (kan sløyfes)
Pisk sammen egg og sukrin. Tilsett deretter seterrømmen og bland godt. Ha oppi det tørre til slutt og la røren svelle noen minutter. Ta ca 1 ss røre til hver plate, og dette gir tynne vafler, men de er så mektige og gode!
Vafler uten hvetemel og sukker, med vaniljesmak/kokossmak/sjokoladevafler
4 store egg
100 gram smeltet smør
3-4 ss havregryn
1 ss søtningsmiddel (for eks natreen/splenda)
1/3 beger rømme (eller cottage cheese)
En skvett melk (se ann konsistensen på røra)
Ønsker du å tilsette litt ekstra smak på vaflene kan du tilsette for eks: 2-3 ss kokosmasse, 2 ss proteinpulver med vaniljesmak eller sjokoladesmak, 1 ts vaniljepulver eller lignende)
Ha alle ingrediensene i en blender og kjør rundt. La røren svelle 15 minutter før du steker de i vaffeljern.
ENJOY!
– Silje Bjørnstad –
FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.
Prøvde den øverste oppskriften, cottage-cheese, havregryn og egg. Det går jo ikke ann å steke disse uten at de blir totalt ødelagte når man tar opp vaffeljernet! UANSETT hvor mye man smører så klisterer de seg BÅNN fast .. Hvorfor blir d slik?
Don Patrick Jakobsen: Hei! Har du prøvd å bruke en blender til å mikse sammen røra slik at ingrediensene blir litt mer “finfordelt”? Skru også ned varmen og ha tålmodighet slik at platene ikke risikerer å bli brent i stedet for gjennomstekt.
Ja kjørte alt i blender, å fikk en ganske fin røre, og brukte ganske svak varme. Kanskje det enkelt og greit er vaffeljernet som har gått sin gang!
Don Patrick Jakobsen: Hehe. Jeg bruker en lignende oppskrift (minus havregryn) til mine proteinpannekaker og de henger sammen hvertfall. Men gjelder å ha tålmodighet her også og ikke snu lappene før massen har stivnet helt. Middels varme i teflonpanne og bittelitt smør. Bilde og oppskrift her:
http://siljebjornstad.blogg.no/1363426553_lrdagsmorgen_proteinp.html
Hvis du i den øverste oppskrift bytter ut cottage cheese med 1 boks philadelphia og tilsetter en klype fiberhusk og 1/2 dl malte mandler (ikke mandelmel), så blir det iallefall veldig bra vafler 😉 Bare fyll vaffeljernet med så lite røre du kan for å dekke bunnen av jernet. Anbefales servert med smør og 85% sjokolade 😉 Kjempegodt
Hvor mye er en halv boks hytteost? Tine har to ulike størrelser…
Men?: Hei! Her er det snakk om 150 gram cottage cheese 🙂