Dette spiser jeg på “athletic fitness-diett”

God lørdag!

Jeg fikk et spørsmål om jeg kunne skrive litt mer om hvilke matvarer jeg spiser på diett, og det kan jeg jo selvfølgelig gjøre. Men som jeg skrev i det første innlegget om Athletic Fitness: “Jeg kommer ikke til å skrive detaljert om nøyaktig hva og hvor mye jeg spiser – det ser jeg på som irrelevant. Det er min matplan for min kropp, og det er ikke noen informasjon andre har bruk for sånn sett. Jeg kommer selvfølgelig til å fortsette med å dele oppskrifter og kostholdstips slik som jeg pleier.”

Jeg kan jo legge til at hovedsakelig så unngår jeg dette bevisst fordi jeg ikke ønsker at noen med spiseforstyrrelser eller et forstyrret spisemønster og/eller kroppsbilde skal kopiere denne type uten og prøve det ut selv uten oppfølging/konkurransegrunn. 

Når det er sagt så består matplanen min av masse næringsrike helt vanlige norske matvarer. Dietten nå om dagen er lagt om slik at jeg selv kan trikse og mikse med ulike proteinkilder, karbohydratkilder og fettkilder. Med andre ord så har jeg ingen oppsatte måltider slik at jeg må spise “ris, kylling og pesto”, men at jeg selv kan sette sammen mine egne måltider ved å plukke hva slags proteinkilde/karbohydratkilde/fettkilde jeg vil spise til det og det måltidet. Det er altså ganske så fleksibelt. 🙂

De ulike proteinkildene jeg har å velge mellom er:
Egg
Kyllingfilet
Laksefilet
Karbonadedeig
Biff
Torsk
Tunfisk
Proteinshake
Påleggspakke av rent kjøtt (for eksempel kyllingfilet/roastbiff og lignende)

De ulike fettkildene jeg har å velge mellom er:
Nøtter
Pesto
Olivenolje
Smør
Avokado
Kokosmelk

De ulike karbohydratkildene jeg har å velge mellom er:
All slags ulike frukter (alt fra druer og epler til bananer og pærer – hva man måtte foretrekke)
Bær
Riskaker
Potet
Speltlomper
Ris
Havregryn
Knekkebrød
Brødskive

Så som dere ser så er det ganske så mye forskjellig mat å velge mellom, ikke noe veldig hokus-pokus. Ja, til og med brød og banan kan man altså spise på diett ;p Hehehe. I tillegg så kan jeg spise hvor mye grønnsaker jeg vil, søtningsstoff og litt dressing eller annet tilbehør med smak som utgjør en viss mengde kalorier. Så kan jeg også drikke sukkerfrie drikkevarer som saft og brus, kaffe, te, og selvfølgelig vann og farris. 

Dette er altså det kostholdet mitt består av i dag. Nå er det straks bare 6 uker til den første konkurransen og det har hittil gått overraskende greit å være på diett. Men det er klart mye handler om den mentale innstillingen og viljestyrke. Jeg er ikke en person som gjør noe halveis, noe jeg også har skrevet om mange ganger tidligere. Jeg er egoistisk, ambisiøs og målbevisst, og i tillegg er det å være på diett en fantastisk erfaring og læringskurve som er så godt å ta med seg videre i arbeidet som ernæringsrådgiver. De kostholdsplanene jeg setter opp nå har fått noen alternativer til matvarer og måltider ekstra for å si det sånn 😉 Få valg og lite variasjon kan fort føre til at man blir lei, mister motivasjonen og “faller av lasset”. Så liker jeg jo også å tro at jeg har en fordel ved å nettopp ha interesse og (forhåpentligvis) kunnskap om ernæring og matvarer er at jeg enkelt kan se hvilke erstatninger jeg selv kan trikse og mikse med hvis det er en ingrediens jeg ikke er fan av. Det finnes alltid et alternativ 😉 Man MÅ ikke spise makrell i tomat-bokser og man MÅ ikke spise brokkoli og torsk.

Faktisk så er det jo også flere fordeler med å leve etter en slik matplan. Jeg må jo tenke positivt her og jeg får ofte spørsmål om “men blir du ikke lei?” og “men har du ikke lyst på sjokolade?”. Ja, så klart kan man bli lei og man kan oppleve søtsug, men jeg kan jo ikke gå rundt å tenke på alt jeg IKKE skal spise, det er jo bare å pine seg selv. Bare tanken på noe søtt eller en spesiel matvare kan trigge en cravings for nettopp dette produktet, så i stedet for å tenke på alt jeg ikke skal spise, så fokuserer jeg jo derfor så klart på all den maten jeg faktisk KAN velge mellom og som jeg SKAL spise. I tillegg så er det faktisk veldig deilig å vite hva man skal spise til enhver tid og at maten er klar. Planlegging er selvfølgelig også et viktig stikkord her slik at man har måltidene klare til sultfølelsen virkelig kicker inn. Det er så greit å lage flere porsjoner om gangen, fordele det i matbokser og sette det inn i kjøleskapet, så har du neste måltid klart. Så slipper jeg også å gå på butikken og bli fristet av alle “supertilbud” og å bruke en halvtime på å finne ut hva jeg skal ha til middag. Jeg slipper også de klassiske impulskjøpene som det jo fort kan bli en del av når man bor i byen. 

Så er det bare å spørre om noen lurer på noe annet i forhold til det her med mat og diett. 

AH, jeg må også bare få frem at til tross for diett og litt lavere kaloriinntak enn det jeg ville ha spist normalt, så har jeg hatt en skikkelig god treningsuke med masse energi. For eksempel tok jeg 8 reps med 20 kg ekstra i dips og i dag, lørdag, så klemte jeg ut 20 pullups.

video:dipsfeb
video:20pullups

Det er ikke sikkert alle hadde blitt konkurransegodkjente i Athletic Fitness, men haka er over, og det er det viktigste. Jeg og Fredrik startet nemlig en liten intern “pullups-konkurranse”: Klarte jeg 20 pullups først? Eller han 30 pullups først?

Vel, det ser ut som at han tapte gitt!!! 😀 Men det er klart det blir lettere å løfte sin egen kroppsvekt når vekta går nedover.. Hehe. Uansett så var det DIGG! 

REGLER FOR CHINS I ATHLETIC FITNESS-KONKURRANSE (ELLER PULLUPS SOM JEG KALLER DET SIDEN DET SKAL VÆRE OVERHÅNDSGREP):
Treningshansker, magnesium og håndballklister er tillatt, dragreimer er IKKE tillat. Greppvidde minimum 65cm og maksimum 95cm. Deltagerne starter i fullt utstrekkt tilstand hvor både armer og skulderledd er strekkt ut. Deretter drar personen seg til stangen er under haken og deretter går tilbake til samme utstrekkt posisjon, dette er 1 repetisjon. Tempoet skal være jevnt og tellbart for dommerne, ingen overdreven hastighet, sprellende ben eller spretting for å komme opp. Man kan bevege bena fremover sålenge farten på bena ikke er høyere enn selve kroppsløftet. Hvis man stopper for å hvile i øvelsen så vil dommeren begynne og telle 1001 – 1002 – 1003 hvis man ikke er igang med å utføre en ny repetisjon på 1004 så er man ferdig med øvelsen. Man kan stanse opptil 3 ganger, stanser man for 4. gang så er man ferdig med øvelsen. 

God helg!

– Silje Bjørnstad – 

 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg