10 sunne mellommåltider under 200 kcal

Hei søndag! I dagens utgave av VG kan du lese mine tips til 10 sunne mellommåltider under 200 kcal. Artikkelen er også publisert på nett og originalsaken finner du her.

Her er et utdrag:

Matlysten er kanskje ikke på topp i sommervarmen, men det er fort gjort at man kjøler seg ned på mat og drikke likevel. Iskrem, leskende sommerdrinker og utepils – dette kan bli mange ekstrakalorier uten at du blir særlig mett. Selv om du er i feriemodus er det smart å holde et måltidsmønster som gjør at du opprettholder et godt energinivå. Da kan det være smart med mellommåltider. Hvor mange mellommåltider du spiser i løpet av en dag, samt størrelsen på disse, avhenger av flere faktorer. Blant annet hvor lenge siden det er du har spist og hvor lenge det er til neste måltid. I tillegg vil også aktivitetsnivå, kroppsstørrelse og hva man ellers spiser i løpet av dagen være med på å påvirke hva mellommåltidene bør inneholde. Generelt sier man at et mellommåltid bør bidra med 100-250 kcal, men dette er helt individuelt. For de fleste vil det passe med 3-4 hovedmåltider, og -2 mellommåltider i løpet av en dag. Ett viktig hovedpoeng med mellommåltider er uansett at det skal bidra til et stabilt blodsukker og at du holder energinivået oppe.

Cottage med smak av eple og kanel
150 gram mager cottage cheese
½ stk. eple eller 1-2 ss lett eplesyltetøy
Litt kanel
Cirka 170 kcal

Bland sammen cottage cheese med noen eplebiter eller lett eplesyltetøy, og du har et magert og friskt mellommåltid.

Påleggspakke og frukt
1 pakke kalkunfilet (100 gram)
1 stk. pære
158 kcal

Er du på butikken og trenger noe som er enkelt, sunt og som smaker godt? Ta med deg en påleggspakke og en frukt ? så får du en deilig kombinasjon av både «søtt og salt». Velg blant de magre kjøttvariantene som for eksempel kjøttpålegg av kalkun eller kylling. En pære eller nektarin fungerer perfekt som en søt, liten dessert.

Mini-smoothie
1 banan
En skvett melk (cirka 0,5 dl)
1 lite beger yoplait yoghurt double 0 % (valgfri smak)
50 gram frosne bær
Cirka 190 kcal

Ha alle ingrediensene i en blender og kjør til du får en jevn konsistens. Nytes med en gang.

Nøtter og gulrøtter
1 pose minigulrøtter/knaskerøtter (250 gram)
15 stk. mandler
157 kcal

Knaskerøtter og minigulrøtter er perfekt å ha med i vesken enten du er på farten, på stranden eller tilbringer mange timer i bil. Sammen med en liten neve nøtter har du et perfekt lite mellommåltid.

Skyr på farten
1 valgfri Skyr
100 gram bær
130-150 kcal

Sunne og enkle mellommåltider trenger ikke å være så komplisert. Skyr-produkter er et smart alternativ når du trenger noe raskt og enkelt. I tillegg er dette et proteinrikt lite mellommåltid som bidrar til god metthetsfølelse. Legg gjerne til noen bær eller fruktbiter hvis du ønsker.

Bringebærsorbé
200 gram frosne bringebær
3-4 ss mager vaniljekesam
Litt vaniljepulver (kan sløyfes)
Litt sukrinmelis (kan sløyfes)
Cirka 125 kcal

Ha alle ingrediensene i en blender og kjørt til du får en jevn konsistens. Tilsett litt sukrinmelis for søtere smak. Nytes med en gang.

Kjappe lompewraps
2 stk. lomper
6 stk. skiver av magert kjøttpålegg
Grønne spirer
Cirka 190 kcal

Fordel kjøttpålegg og spirer utover to lomper. Dette er et sunt og enkelt mellommåltid som holder seg fint noen timer i piknikkurven.

Egg med paprika
2 kokte egg
1 stk. paprika
Cirka 198 kcal

Her har du et enkelt mellommåltid som bidrar med mye næring! Kok gjerne flere egg om gangen ? kokte egg holder seg fint i kjøleskapet noen dager. Dermed kan du enkelt plukke med deg egg som mellommåltid når du skal ut på farten.

Kesam + cottage cheese
100 gram mager vaniljekesam
100 gram mager cottage cheese
158 kcal
Bland sammen mager vaniljekesam og cottage cheese, og du har en skikkelig proteinbombe! Dette er også et ypperlig alternativ når du kjenner søtsuget kommer, men ønsker et mer kalorivennlig alternativ til fløteiskrem og smågodt. Godt, sunt og mettende!

Avokado på knekkebrød
1 stk. knekkebrød Wasa Fiber Balance
½ stk. avokado, delt opp i skiver
182 kcal

Avokado er en grønn næringsbombe som bidrar med blant annet sunne fettsyrer og antioksidanter. Spis den som den er eller nyt avokadoskiver som pålegg på knekkebrød.

TIPS:
Det er ikke alltid like lett å planlegge mellommåltidene. Når energinivået daler og sultfølelsen kommer er det lett å kaste seg over de «enkle alternativene» som sjeldent er særlig mettende. Dette kan for eksempel være en bolle, chips, kjeks eller sjokolade. Sørg derfor alltid å ha med deg sunn snacks som er lett tilgjengelig i sekken eller strandbagen når du er ute på tur. Smarte mellommåltider er en liten neve nøtter, hele frukter, begre med frukt eller bær, ferdiglagde salater, en liten proteinbar, en omelettbit eller et par lomper eller knekkebrød med proteinrikt pålegg.

– Silje Bjørnstad – 

HAR DU FORRESTEN SJEKKET UT “SUNN START MED SILJE”? – KLIKK HER FOR MER INFORMASJON.

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

Siste innlegg