Frisk og bare veldig takknemlig

De siste dagene har vært helt surrealistiske, noe som sikkert de fleste andre også kjenner på. Jeg har hatt følelsen av å gå rundt som en zombie samtidig som jeg jo er 100 prosent tilstede i det jeg gjør og den informasjonen som kommer.

Først og fremst; det er ikke noe synd på meg, jeg har det bra, er frisk og rask, og er veldig takknemlig for at jeg er godt kjent med konseptet “hjemmekontor” som selvstendig næringsdrivende. Som jeg skrev i forrige innlegg så er jeg blitt permittert fra jobben på STERK som personlig trener og gruppetreningsinstruktør, men heldigvis så har jeg flere andre ting å jobbe med, noe som jeg er så uendelig takknemlig for. Selv om jeg helt klart kommer til å ha kortere og mindre hektiske arbeidsdager totalt sett de neste ukene så har jeg fortsatt jobb å fylle dagene med som frilansjournalist og innholdsprodusent i et kommunikasjonsbyrå. Ikke vet jeg om noen jeg kjenner som er syk eller smittet, og jeg selv har heller ingen symptomer eller føler meg dårlig. MEN, og det er et viktig men; jeg vet jeg kan være smittebærer uten å ha symptomer og jeg respekterer de retningslinjene fra helsemyndighetene som gis 100 prosent. Selv om jeg ikke er i følgende grupper som skal holdes seg i hjemmekarantene så dropper jeg så klart mest mulig sosiale sammenkomster, “butikkvandring” (ikke at jeg henger så mye i matbutikker ellers uansett og shopping generelt er jo noe av det kjedeligste jeg vet om), og så videre for å unngå store folkemengder, smittekilder etc. I en slik unntakssituasjon så har man jo virkelig erfart, sett og hørt (og forhåpentligvis forstått) viktigheten av “føre-var-prinsippet” for å bruke det uttrykket, og ikke minst praktisere de forholdsreglene man kan.

Derfor går hjemmekontor-dagene slik som de alltid pleier, korona eller ei. Jeg setter opp en “to-do-liste” med dagens gjøremål og jobbaktiviteter, har skype-møte og/eller telefonmøter med kollegaer, har regelmessige kontorpauser hvor jeg går ut en tur, gjør noen lette stretchingøvelser eller rett og slett kjører en liten treningsøkt på stuegulvet, lager meg lunsj og kaffekopp nummer 1 og 2 og 3, rydder og ordner litt i leiligheten (les: tar kontorpause med god samvittighet) og rett og slett prøver å ha et så normalt jobbliv som mulig.

Jeg lagde forresten et blogginnlegg om “hvordan du jobber effektivt med hjemmekontor” i fjor som jo er høyaktuelt å lese nå. Så HER kan du lese det jeg skrev den gang. I løpet av de neste dagene kommer det nok et oppdatert innlegg med noen flere praktiske tips relatert til en slik jobbhverdag, men NU tar jeg kvelden og kommer sterkere tilbake i morgen. Da er det nemlig MANDAG, noe som betyr at en ny jobbuke skal settes i gang for min del.

Enn så lenge så kan jeg jo tipse om noen hjemmetreningsøkter og kontorøvelser som jeg har publisert på instagram den siste tiden:

 

View this post on Instagram

Nå er det hjemmetrening og utendørs-økter som gjelder i tiden fremover ❤️😌👌🏻 Det er bare å la seg inspirere av økter og tips som florerer på sosiale medier 🙌😅 Her er en kjapp hjemmetreningsøkt fra meg som får både muskler og blodpumpa til å jobbe: 1) 10+10 bulgarske splittbøy med hopp 2) 10 dips 3) 10+10 ettbens hipthrust 4) 10 mageliggende benhev 5) 10 pushups Kjør alle øvelsene etter hverandre og gjenta 3-5 runder. Eller flere om du vil 😏 Fortsett med å prioritere fysisk aktivitet selv om treningssentre nå er stengt og felles sportslige aktiviteter er avlyst. Det gjør så godt for hode og kropp, styrker immunforsvaret og gir deg en bitteliten mental timeout i den absurde og meget spesielle situasjonen vi nå er i. Ta vare på deg selv og helsa di så godt du kan 🙃 #shapeupnorge #vgvektklubb #sterkhelse #sterkhverdag #treningsglede #hjemmetrening

A post shared by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

 

 

View this post on Instagram

Du vet de øktene som ser så snille og greie ut på papiret, og så bare 🥵☠️🔥😬 Denne tabata-økten ble en slik opplevelse for min del (eventuelle smil på klippene er 100 prosent falske, jeg har det egentlig bare vondt🤷🏻‍♀️😂) Men denne økta er sabla effektiv, enkel og rask å gjennomføre, krever ikke noe utstyr og kan utføres når som helst, hvor som helst. Tabata-trening gjennomføres med 8 runderx20/10-intervaller og skal bære preg av korte arbeidsperioder med høy intensitet. Her får du tips til 3 ulike kombinasjoner hvor du jobber 20 sekunder, har 10 sekunders pause og gjør dette 8 ganger. Ha cirka 1 minutts pause mellom hver tabata-kombinasjon og du er ferdigtrent på 15 min! 1) Knebøy + hockeyposisjon (annenhver gang) 2) Pushups + russian twist (kjør først 4 runder pushups og så 4 runder russian twist) 3) Mountain climber + burpees (annenhver gang) #vgvektklubb #sterkhelse #hjemmetrening #tabata #shapeupnorge

A post shared by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

 

View this post on Instagram

🔥Ikke-tenke-bare-gjøre-modus: 30 min hjemmetrening på stuegulvet med 3 runder av 8 ulike kroppsvektøvelser som sammen trener både styrke og kondisjon 🥳🥵😅 Sett på en stoppeklokke og jobb 40 sekunder med 20 sekunders pause med følgende øvelser: 1) Hoppende utfall 2) Rygghev 3) Klatreplanke 4) Halve knebøy 5) Pike pushups 6) Mageliggende diagonalhev 7) Mageliggende-ryggliggende burpees 8) Bordet Etter 1 runde (som da tar 8 min) tar du 1-2 minutters pause før du gjentar det samme igjen totalt 3 ganger for en effektiv halvtimes treningsøkt. (Du kan selvfølgelig fint gjennomføre med flere runder, fjerne/endre/legge til øvelser, og/eller arbeide med andre tidsintervaller som for eksempel 30/15, 45/15 etc 👌🏻) #vgvektklubb #hjemmetrening #sterkhelse #treningsglede

A post shared by Silje Bjørnstad (@silje_bjornstad) on

Enjoy! 😉

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg