Jeg vurderer Japp og Snickers proteinsjokolader på “Matkontrollen”

Hei fredag!

I går dukket jeg opp på TV-skjermen i programmet “Matkontrollen” på TV 2. Temaet var proteinsjokolader, nærmere bestemt Japp Protein og Snickers Proteinbar.

Se TV-innslaget her. 

Hovedspørsmålet var, kanskje ikke så overraskende, om proteinberikede sjokolade er et bedre alternativ enn den tradisjonelle sjokoladevarianten av Snickers og Japp.

Kort oppsummert så er, det kjedelige, svaret mitt at “det kommer an på” og “hvordan ser resten av kostholdet ditt ut?”
Jeg synes at dette er individuelt og må settes i sammenheng med helheten av hva man spiser. Hvor ofte spiser man en sjokolade/proteinbar, hva slags mengder er det snakk om, hvorfor gjør man det (hva ønsker man å oppnå, hvor ofte spiser du en sjokolade vs proteinbar? etc)

Generelt så får de fleste nordmenn dekket sitt proteinbehov gjennom et sunt, vanlig kosthold, og derfor er det ikke nødvendig å måtte velge proteinberikede sjokolader. Det er ingen som “trenger” proteinbarer (det er jo også tross alt kategorisert som kosttilskudd, og derfor noe som ikke skal erstatte et sunt og variert kosthold) og man kan enkelt dekke opp den samme proteinmengden man får i en sånn bar av å spise for eksempel en liten kyllingfilet på 100 gram eller 200 gram cottage cheese – da får du også i deg andre viktige næringsstoffer som ulike vitaminer og mineraler. Når det er sagt så blir jo proteinbarer gjerne sett på noe som er enkelt og praktisk, og kan derfor være et alternativ en gang i blant når du trenger noe kjapt påfyll i forbindelse med trening, eller når du er på farten sammenlignet med mange andre kjappe løsninger som for eksempel sjokolade, en boller og lignende. Jeg selv spiser lett en proteinbar om dagen – nettopp på grunn av at det er enkelt, praktisk og jeg synes det smaker digg.

En sjokoladeproteinbar er ganske enkelt en sjokolade med et høyere innhold av protein, og mange av disse variantene har også et lavere sukkerinnhold, og det kan være et fint alternativ til dem som ønsker en litt sunnere variant av en sjokolade. Men det er jo ikke slankesjokolader og det er ikke nødvendigvis bedre å spise flere proteinbarer fordi man vil unngå å spise vanlig sjokolade.

 

Jeg har også skrevet et tidligere innlegg om nettopp proteinbarer som du kan sjekke ut her.

Og still gjerne spørsmål i kommentarfeltet hvis det er noe som er uklart og/eller det er noe mer du lurer på.

– Silje Bjørnstad –

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg