Hva er egentlig “supermat”?

“Supermat” er enkelt sagt betegnelsen på matvarer som eksperter definerer som spesielt gunstige for helsen. Forskning viser at blant annet noen produkter og matvarer har helt spesielle helseegenskaper.

Disse bør du spise mer av:

Bær
Bønner
Linser
Avokado
Gulrøtter
Kål
Løk/hvitløk
“Superbær”  – Les et tidligere blogginnlegg om dette: Klikk her!
Chili
Druer
Kiwi
Banan
Mango
Gresskar
Tomater
Spinat
Brokkoli
Appelsin
Aprikos
Laks
Kalkun
Havre
Soya
Te
Kanel
Gurkemeie
Nøtter (Uten salt), særlig valnøtter
Kakao/mørk sjokolade (Begrens mengden til 30-45 gram per dag. Dette kan bidra til å øke konsentrasjonen, dempe stress og minske depresjon)

Husk at desto sterkere farge en grønnsak eller en frukt har, desto mer antioksidanter.

Ellers så er det et godt tips å unngå mat som er bearbeidet på samlebånd hos ulike fabrikker, ferdigmat/mikromat og mat med tilsetningsstoffer og høyt saltinnhold. (For eksempel så består 1/3 av en pose med tacokrydder SALT!)

Jeg skal skrive et innlegg om hva du bør se etter når du handler som vil bli publisert til helgen:)

– Silje Bjørnstad –

(Alle bilder er hentet fra Google)

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg