Digge og sunne bananmuffins uten sukker og hvetemel, med kesam-topping

Til cirka 5 stk:

40 gram mandelmel
1 stor moden banan
1 egg
1 ss original kesam
2-3 ss sukrinmelis
1/2 ts bakepulver
Litt kanel og kardemomme 

Pisk egg og sukrinmelis. Mos bananen godt med en gaffel og ha oppi blandingen. Tilsett alt det tørre og bland godt sammen. Fordel i muffinsformer. (Mandelmel absorberer mye væske, så tilsett eventuelt litt melk eller mer kesam om du synes røren blir for tynn).

Stek på 180 grader i cirka 12-15 minutter (Følg med etter 12 minutter, og det er mulig muffinsene trenger 4-5 minutter ekstra avhengig av hvor mye røre det er i muffinsformene. 

 

Som kakeglasur prøvde jeg meg frem med kesam+romessens+sukrinmelis og kesam+vaniljepulver+sukrinmelis. Ha på topping når muffinsene er avkjølt. Personlig synes jeg vanilje-glasuren smakte best! 🙂

Du kan selvfølgelig fint bytte ut banan mot andre frukter eller bær i muffinsrøre, for eksempel blåbær/bringebær, eplebiter, sitronskall + sitrondråper etc. 

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

FØLG SILJEBJORNSTAD.BLOGG.NO PÅ BLOGGLISTEN – KLIKK HER.

5 kommentarer
    1. Du er så flink til å lage så mye godt altså! Det der må jeg også prøve meg på. For en med melkeallergi så kan jeg kanskje bytte ut kesam med kokosmelk?

    2. Kristine: Ja, i røra er det jo brukt kun 1-2 ss kesam så at du bytter ut det med kokosmelk vil nok ikke gjøre noen stor forskjell! 😉 Også blir jo deilig kokossmak i tillegg! Også lage melis av sukrinmelis og strø over kokosmasse? Nam, fikk vann i munnen bare av tanken jeg! 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg