God mandag og håper alle har en flott start på en ny uke 🙂 Her er det “kjøttfri mandag” som gjelder og vegetarmiddag står på menyen.
Paibunn (til tre små paiformer. Bruker du stor form dobler du oppskriften):
Cirka 2 dl havremel
0,75 dl mandelmel (mange synes mandelmel gir en litt for kraftig mandel-smak i bakst. Da kan du redusere ned mandelmel og øke innholdet av havremel, eller bruke kokosmel eller en grov meltype etc.
100 gram kesam (mager eller original)
1 egg
1 eggehvite
Litt vann til paideig-konsistens
Har du ikke ferdig havremel kan du bare gjøre som meg, male opp havregryn i en blender eller lignende.
Bland sammen alle ingrediensene til paibunnen og tilsett litt og litt vann til deigen har paideig-konsistens, heller litt for “bløt” enn for tørr. Fordel paideigen over i en eller flere små paiformer og prikk bunnen med en gaffel før de settes kaldt i cirka 1 time.
Deretter steker du paiformene i cirka 10 minutter på 220 grader før du tilsetter fyllet.
Bland sammen 2 egg, 100 gram ost, ønsket fyll (jeg brukte squash, rødløk, paprika), og en skett melk (jeg slumper alltid, men cirka 0,5-1 dl melk). Fordel fyllet over i paiformene og dryss over litt ekstra ost og eventuelt litt oreganokrydder på toppen hvis du ønsker. Stek videre i cirka 15-16 minutter på 180 grader, eller til osten har smeltet.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –
Nam!
Denne må jeg teste!! Så knallgod ut 🙂
Kamilla Haaland: Den er veldig god! Og den metter skikkelig godt! 🙂