Enkel og sukkerfri julemarsipan

Hei og god onsdag!

Hvert år får jeg spørsmål om “sunnere” julebakst og julegodterier, og her kommer en oppskrift på sukkerfri marsipan som sikkert mange av dere kjenner fra før. 

Sukkerfri julemarsipan:
2 eggehviter
90 gram mandelmel
60 gram sukrinmelis
2 dråper mandelessens

Alt blandes i en bolle til en fast deig.

La deigen hvile i 15 minutter før du former til kuler eller andre figurer. Jeg hadde egentlig planer om å lage marsipangris ved hjelp av pepperkakeform, men fant kjapt ut at jeg ikke hadde grisefigur-pepperkakeform, så da ble det en stjerne i stedet, samt noen marsipankuler.

Marsipanen kan selvfølgelig nytes som den er, eller pynt med smeltet sjokolade, rull dem i kokos eller lignende og sett det kaldt. Konditorfarger kan også være et tips! 🙂

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg