Kjøttfri mandag: superenkel pasta carbonara

God mandag, og en ny kjøttfri mandag 🙂

Ukas kjøttfrie middagstips er en superenkel og smakfull pasta carbonara-rett.

Du trenger følgende til cirka 1 porsjon:
1 porsjon spagetti/pasta (gjerne fullkornsvariant!)
2 egg 
En liten neve revet ost
En liten skvett melk (vil tippe 4-5 ss, her kan du også bruke fløte om du vil) 
Sort pepper

Kok pasta som anvist på pakken og hell av vannet. Bland sammen egg, revet ost og melk i en bolle. Ha dette over kjelen med den kokte pastaen og bland godt rundt samtidig som du skrur opp varmen. Når eggemassen har stivnet har du fått deg en kjapp og digg carbonara-lunsj/middag. Ha over sort pepper like før servering.

Server med for eksempel salat.

Så GODT og SÅ ENKELT! <3 😀

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –  

2 kommentarer
    1. Anonym: Hei! Jeg liker ikke å definere enkeltprodukt eller ett måltid som sunt eller ikke, da jeg mener man på se på helheten i kostholdet for å si noe om hvor sunn/ikke sunn man er: “Ett usunt måltid gjør deg ikke usunn, som på samme måte som at ett sunt måltid ikke gjør deg sunn.”

      Når det er sagt så kan selvfølgelig denne retten helt klart være med i et sunt og variert kosthold! Dette er en næringsrik rett der for eksempel fullkornspasta bidrar med fiber og proteiner, egg er en skikkelig næringsbombe som bidrar fullverdig protein og alle vitaminer unntatt vitamin C, mens ost og melk også bidrar med fullverdig protein, kalsium og jod 😉

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg