Vegetarburger med blomkål og brokkoli

God mandag!!!

Tidligere i høst fikk jeg tilsendt ulike typer “vegetarburgere” fra Raske Retter og nå har jeg testet “Vegetarburger med blomkål og brokkoli”. 

Selv er jeg veldig glad i både hamburger og vegetarburger, men jeg må innrømme at jeg ikke er så fan av de ferdiglagde variantene fra industrien. Jeg vil liksom ha ordentlig burger, laget fra bunnen av, med ordentlig gode og rene smaker.

Hovedingrediensen i vegetarburgeren med blomkål og brokkoli er havregryn og kikertmel. Posens innhold skal blandes ut med vann og 1 egg, og deretter stekes i olje til de er gjennomstekt. 

På posens står det at man kan servere vegetarburgeren med en salat og hvitløksdressing. Jeg hadde salat og tomatsalsa. 

Her er min mening:
Næringsinnhold: Det er, ikke overraskende, et høyere innhold av karbohydrat i denne burgeren sammenlignet med en kjøttburger. Det skyldes jo at det er havregryn og kikertmel som er hovedingredienser. Men i tillegg vil da denne burgeren ha et høyt innhold av fiber, og proteininnholdet per 100 gram tørrvare er heller ikke verst til å være et vegetarisk alternativ. Minus for høyt innhold av salt. Selv om det høres flott og fint ut at burgeren inneholder blomkål og brokkoli så vet man at når grønnsaker blir behandlet i produkter (gjennom pulverisering, koking og lignende) så vil mengden av ømfintlige vitaminer minske. Derfor savner jeg informasjon om hvor mye vitaminer og mineraler man eventuelt får i seg fra de små mengdene med grønnsaker som er blitt brukt…


Utseende og konsistens: Kanskje ikke så overraskende så var det en ganske grønn-brun-aktig, mindre tiltalende farge på selve burgerdeigen. Røren var veldig klissete når man skulle forme burgere, men klissete på fingrene blir man som regel uansett når man lager burgere på denne måten. Selv om burgerene ble godt stekt og fikk en fin gylden skorpe, så synes jeg konsistensen ble for seig. 

Smak: Burgeren har utvilsomt en dominerende smak av brokkoli, så de som ikke er noe glad i brokkoli vil nok ikke like denne. Ellers er det en nøytral og litt nøtteaktig smak på denne vegetarburgeren. Den er ikke direkte vond, men det blir likevel kjedelig og litt tamt. Det er mulig den vil passe bedre med annet tilbehør enn det jeg hadde denne gangen.  

Konklusjon: Dette er en vegetarburger jeg ikke kommer til å kjøpe igjen. Det er et fint, og sikkert for mange et lettvint, alternativ til en kjøttburger, men jeg vil heller lage min egen vegetarburger fra bunnen av med mer smak og eventuelt spise ferske og ikke bearbeidede grønnsaker ved siden av – både med tanke på smak og for å sikre meg de gode næringsstoffene fra grønnsakene. 

Terningkast 3


Forresten, er du gira på å lage din egen vegetarburger denne (kjøttfrie) mandagen, så kan jeg tipse om denne digge linseburgeren eller vegetarburger laget av kikerter

– Silje Bjørnstad – 

1 kommentar
    1. Natural A Propecia Generique Amoxicillin Pharmacie Gratuit Tablette Pour [url=http://cialviag.com]cialis vs viagra[/url] Cephalexin Dosage Solian Cialis Thru Canadian Supplier

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg