Pizza med søtpotetbunn

Hei og god tirsdag!
Jeg har fått litt dilla på søtpotet for tiden, den kan jo brukes til alt! Tidligere har jeg prøvd meg på både søtpotetnachos, søtpotetmuffins og søtpotetpannekaker, og i dag ble det pizza med søtpotetbunn. 

Oh yes!!! <3 
Altså, det blir jo ikke helt det samme som tradisjonell pizza med hvetemelsbunn, men absolutt et overraskende digg og sunt alternativ som MÅ prøves. Jeg har i alle fall fått en ny favoritt når det gjelder “sunnifiserte pizza-varianter” 😉 Og liker du søtpotet og pizza, så kommer du til å like denne varianten 🙂
Søtpotetbunn:
Cirka 700 gram søtpotetmos (lages av kokte søtpotetbiter som er most med en stavmikser)
Cirka 150-200 gram havremel (kan også bruke 50/50 av for eksempel havremel og fullkornsmel eller lignende)
2 egg
Bland sammen de tre ingrediensene og rør godt. Smør bunnen over et stekebrett ikledd bakepapir og forstek i cirka 15-20 minutter (avhengig av hvor tykk du ønsker bunnen) på 200 grader.
Deretter har du på valgfritt pizzafyll og ost:

Og stek videre til osten har smeltet:

Enjoy!

Ellers så ble det en time “trene-leking” tidligere i dag. Egentlig har jeg hviledag, men når kroppen våkner lys våken halv ni og er proppfull med energi, så ble det litt overkroppstrening. 
Så da ble det:
Chins med 10 kg ekstra 4rep-4rep-3rep – vanlige chins 10rep-5rep-5rep. Pullups 3settx5rep, 3×10 sidehev, 3×6 tricepsøvelse, 3×8 arnold press, 3×8 skulderpress med stang, 3×8 roing med stang.  
video:4chins10kgekstra

Nå  er det jobbings! 😀 Ha en sporty tirsdag!

– Silje Bjørnstad – 

6 kommentarer
    1. Egeo: Min bunn ble ikke “pizzabunn-sprø”, men det skyldes nok kombinasjonen av for tykk bunn og for kort tid til forsteking. Søtpotetbunn blir nok aldri kjempesprø uansett, men jo tynnere bunn jo “sprøere” 😉

    2. Egeo: Haha, nei, det er definitivt ikke potetstappe! Da hadde man jo ikke kunne skjært ordentlige pizzabiter en gang, og det er null problem altså 😉 Lykke til og håper resultatet faller i smak! 🙂

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg