Kjøttfri mandag: vegetarschnitzel med stekte grønnsaker og blomkålstappe

Hei kjøttfri mandag!

Før helga var jeg i Sverige og kjøpte blant annet vegetariske kjøtterstatninger som blant annet quorn og vegetarschnitzel. Så dagens kjøttfrie mattips er schnitzel-tallerken vegetar-style 😉

Jeg brukte to schnitzler fra Hälsans Kök som jeg stekte sammen med champignon, rødløk og paprika (bruk de grønnsakene du har/du selv ønsker å bruke) i en god blanding med rapsolje og smør.

Blomkålstappe lager du enkelt ved å koke små blomkålbuketter møre og bruk en gaffel til å mose de til en stappelignende blomkålmos. Eller så kan du selvfølgelig også bruke en stavmikser for å lage en glattere blomkålmos, men jeg liker at det er litt motstand og større biter. 

Schnitzel og grønnsaker stekes i cirka 10-12 minutter og samtidig lager du blomkålstappa, slik at middagen er klar på under 15 minutter. Dryss gjerne over dill eller gressløk før servering. 

Enkelt, næringsrikt, mettende og godt!! 😀

Har du ikke vegetarschnitzel så kan dette enkelt erstattes med for eksempel falafel eller vegisterkaker eller linseburger.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad – 

0 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

    Dette skjemaet er beskyttet av reCAPTCHA.
    Googles Personvernregler og vilkår for bruk er gjeldende.

Siste innlegg