Hei kjøttfri mandag!
Før helga var jeg i Sverige og kjøpte blant annet vegetariske kjøtterstatninger som blant annet quorn og vegetarschnitzel. Så dagens kjøttfrie mattips er schnitzel-tallerken vegetar-style
Jeg brukte to schnitzler fra Hälsans Kök som jeg stekte sammen med champignon, rødløk og paprika (bruk de grønnsakene du har/du selv ønsker å bruke) i en god blanding med rapsolje og smør.
Blomkålstappe lager du enkelt ved å koke små blomkålbuketter møre og bruk en gaffel til å mose de til en stappelignende blomkålmos. Eller så kan du selvfølgelig også bruke en stavmikser for å lage en glattere blomkålmos, men jeg liker at det er litt motstand og større biter.
Schnitzel og grønnsaker stekes i cirka 10-12 minutter og samtidig lager du blomkålstappa, slik at middagen er klar på under 15 minutter. Dryss gjerne over dill eller gressløk før servering.
Enkelt, næringsrikt, mettende og godt!!
Har du ikke vegetarschnitzel så kan dette enkelt erstattes med for eksempel falafel eller vegisterkaker eller linseburger.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –