Hei kjøttfri mandag!
Før helga var jeg i Sverige og kjøpte blant annet vegetariske kjøtterstatninger som blant annet quorn og vegetarschnitzel. Så dagens kjøttfrie mattips er schnitzel-tallerken vegetar-style 😉
Jeg brukte to schnitzler fra Hälsans Kök som jeg stekte sammen med champignon, rødløk og paprika (bruk de grønnsakene du har/du selv ønsker å bruke) i en god blanding med rapsolje og smør.
Blomkålstappe lager du enkelt ved å koke små blomkålbuketter møre og bruk en gaffel til å mose de til en stappelignende blomkålmos. Eller så kan du selvfølgelig også bruke en stavmikser for å lage en glattere blomkålmos, men jeg liker at det er litt motstand og større biter.
Schnitzel og grønnsaker stekes i cirka 10-12 minutter og samtidig lager du blomkålstappa, slik at middagen er klar på under 15 minutter. Dryss gjerne over dill eller gressløk før servering.
Enkelt, næringsrikt, mettende og godt!! 😀
Har du ikke vegetarschnitzel så kan dette enkelt erstattes med for eksempel falafel eller vegisterkaker eller linseburger.
Enjoy!
– Silje Bjørnstad –