Middagstips for oss uten stekeovn.

Her i Spania bor mange av studentene på leilighetshotell og det er egentlig ganske allright å komme hjem til nye, rene håndkler, oppredd seng og tomme søplebøtter. Også er det jo ganske sosialt at så mange bor i samme bygning. Men kjøkkenet vårt er ikke av det med mest utstyr, og stekeovn er èn av tinga vi må klare oss uten. Den siste tiden har det blitt mye matsnakk med både den ene og andre, og dette synes jo jeg er kjempegøy, merker bare mer og mer at jeg har valgt riktig studieretning og yrke! 😀 Men jeg har også forstått at flere lever på “pasta” eller “wok” som middag hver dag, og ikke aner hva annet de kan lage seg. Så her kommer en liten liste med forslag til middager du klarer å lage helt uten stekeovn.

 

* Risotto (Ikke for å skryte, men min risotto er genial, den smaker helt nydelig og er helt klart verdt å prøve. Er noen keen på å lage en dag er lett med! Følg link til oppskrift fra tidligere blogginnlegg: Klikk her!)
* Tyrkiske kjøttboller. (Istedet for foodprosessor så er det bare å bruke henda til å blande ingrediensene:) Følg link til oppskrift fra tidligere blogginnlegg: Klikk her!)
* Omelett (Varier fyllet med for eksempel ulike grønnsaker, kjøtt, ost, skinke, krydder for at det ikke blir kjedelig)
* Fylt pitabrød/baguette/ (Varier med for eksempel ulike grønnsaker, kylling/biff/fisk, skinkepålegg/bacon, ost osv)
* Kylling-taco (Følg link til oppskrift fra tidligere blogginnlegg: Klikk her!)


(Kylling-taco med rødløk og paprika)

* Hjemmelaget suppe
* Gryte (Varier med ulike kjøtttyper, grønnsaker, bønner og sauser. Går jo også fint ann å kjøpe ferdigsaus på glass som for eksempel tikka masala, indisk curry, red curry osv.) 
* Pannekaker
* Lapskaus 
* “Sunn fast-food”: Stekt ris
(Følg link til oppskrift fra tidligere blogginnlegg: Klikk her!)
* Wok
(Varier med ulike wok-grønnsaker, kjøtt, nudler og wok-sauser for å ikke gå lei)
* Hjemmelaget hamburger/karbonader (Følg link til oppskrift fra tidligere blogginnlegg: Klikk her!)


(Hjemmelaget hamburger)

* Kyllingburger m/kyllingfilet
* Snadder-sandwich (Smør på en god sausdresssing eller sennep på ristet brød. Legg på salatblader, og ta på et godt stykke kjøtt, for eksempel av kalv eller kylling. Fyll på med agurk, tomat, mais, løk, hva du enn måtte ønske.)
* Salat (Her er det jo bare å bruke akkurat det man har lyst på, lag dobbel porsjon så har du til lunsj dagen etter 😉 Et forslag er tacosalat: Følg link til oppskrift fra tidligere blogginnlegg: Klikk her!)
* Falafel (Følg link til oppskrift fra tidligere blogginnlegg: Klikk her!) 
* Wrap (Varier med egg, grønnsaker, kjøtt, bønner osv)
* Tapas med egen vri
(Vi er jo tross alt i Spania. Lag hjemmelaget aioli, potetsalat, eggerøre coleslaw, kjøp noe godt brød og toast det, marinerte kyllingspyd, tomatsalsa, mulighetene er mange)


Eller så har man jo alltid mulighet til å lage den klassiske kyllingfileten / saftig biff / fiskestykke med ris og saus. Men husk å varier tilbehøret og sausene slik at du får oppleve nye smaker og ikke får en kjedelig middag som alltid består av de samme ingrediensene og smakene.
Er du lei ris eller pasta som tilbehør kan du for eksempel prøve bulgur eller couscous? Eller kanskje potetmos, gulrotpure, eller annen grønnsaksmos. Variasjon gjelder også den den studentvennlige pasta-middagen. Lag hjemmelagde pastasauser og varier grønnsakene og kjøttet, og hva med å gjerne blande inn litt på fersk mozzarella eller parmesanost?

Det var noen forslag hvertfall. Jeg kan ikke legge ut oppskrift-forslag til alle rettene. Men hvis du mangler kreativitet eller ikke finner noen gode oppskrifter på nettet, så er det bare å spørre meg om jeg har noen forslag.

Enjoy!

– Silje Bjørnstad –

 

(Copyright bilder: Silje Bjørnstad)

2 kommentarer

    Legg igjen en kommentar

    Obligatoriske felt er merket med *

    Takk for at du engasjerer deg i denne bloggen.
    Unngå personangrep og sjikane og prøv å holde en hyggelig tone selv om du skulle være uenig med noen.
    Husk at du er juridisk ansvarlig for alt du skriver på nett.

Siste innlegg